Tutkallar ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Tutkallar ve Kullanım Alanları Nelerdir?

28 November 2020 Saturday 15:17:56

Ahşap tutkalları ve kullanım yerleri, ahşap materyalden üretilen mobilya ve ev aksesuarları olan kişilerin merak ettiği konulardandır. Evinizde bulunan ahşap mobilyaların parçalarını yapıştırmada ve çeşitli ahşap materyalden üretilmiş aksesuarların onarımında tutkallardan yardım alınmaktadır. Ahşap tutkallar ve kullanım alanları, başta mobilya imalat sektöründe büyük bir yer kaplamaktadır. Mobilyacılık işleriyle uğraşan kişiler, ahşap tutkallarını kullanarak kaliteli ve kullanışlı ev, ofis, dış mekan mobilyaları üretebilmektedir.

Ahşap ve Hobi Tutkalları Nelerdir?

Ahşap ve hobi tutkal çeşitleri, özellikle mobilya endüstrisinde kendine büyük bir kullanım alanı bulmaktadır. D3 formunda ve su bazlı tutkallar en çok ahşap materyallerin birbirlerine sıkı bir şekilde tutturulmasında ve dayanıklı mobilyaların imalatında kullanılmaktadır. Halk arasında genellikle plastik tutkal adıyla adlandırılan PVAc özellikli tutkallar, esasında polyvinly aceteta tutkal çeşitleri olarak bilinmektedir. S

Ahşap Tutkalı Kullanım Alanları

Ahşap mobilya tutkalının kullanım yerleri ilk bakışta mobilya sektörüdür. Mobilya parçalarının yapıştırılmasında tercih edilen bu tutkallar, günümüzde hobi amaçlı projelerde de sık sık kullanılabilmektedir. Kendin yap uygulamaları olarak bilinen el işi aksesuar ve mobilya gibi eşyaların üretiminde ahşap tutkalları kullanılmaktadır. Etkili ve sağlam bir yapıştırma elde edilmesini sağlayan ahşap tutkalları, bunun dışında şu alanlarda kullanılabilmektedir:

  • Maket, model çizimlerinde,
  • El yapımı projelerde,
  • Slime yapımında,
  • MDF, sunta ve deri ürünlerin tadilat ve tamirinde,
  • Ahşap oyuncak imalatında,
  • Ev ve aksesuarların tadilat ve tamirat işlemlerinde
Ahşap Yapıştırıcı Nedir?

Ahşap Tutkalları ve Özellikleri

Ahşap tutkallarının kullanım özellikleri ürüne göre çeşitlilik gösterebilmektedir. Suni reçine içeriği bulunan bu tür kaliteli ahşap tutkallarının üretiminde su, kömür, kireç ve sirke asidi gibi maddeler kullanılmaktadır. Tamamen kimyasal yöntemlerle elde edilen ahşap ve hobi tutkalları, su geçirmez özelliğe sahip oldukları için başta mobilya imalatı sektörü olmak üzere pek çok farklı alanda kendine kullanım alanı bulabilmektedir. Görüldüğü üzere tutkallar ve kullanım alanları oldukça farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Kullanıcı dostu olması ve kolay kullanılabilir yapıda olması, bu ürünlerin geniş kitleler tarafından çeşitli proje ve imalat işlerinde kullanılabilmesini sağlamaktadır.