Çift Taraflı Bant Nasıl Çıkar?

Çift Taraflı Bant Nasıl Çıkar?

27 March 2023 Monday 10:14:04

Çift taraflı bant modeli güçlü bir bant türüdür ve bu sebep ile yapıştırıldığı yüzeyden arındırılması son derece zordur. Doğru teknikler ile hareket edilmediği takdirde yüzeyin çizilmesine, yapışkanın iz bırakmasına ve bunlara benzer sonuçlara neden olur.

Çift taraflı bant yapıştırılan yerden çıkarılmak istendiğinde belirli teknikler ile hareket etmek gerekir. Koruyucu filtresi kaldırıldıktan sonra saniyeler içerisinde yüksek bir güç ile yüzeye yapışan bu bant çeşidinin yüzeyden çıkarılması zordur. Sıcak uygulama ve kazıma gibi teknikler ile yapışkanın çıkarılması önerilir.

Çift Taraflı Bant Nedir?

Çift taraflı bant türü özel bant türleri arasında yer alır. Bandın her iki yüzeyinde de yapıştırma özelliği vardır. İnce ve hafif malzemeleri yapıştırma noktasında başarılı sonuçlar verse de bazı ağır maddelerin yapıştırılmasında da kullanılır.

Boyutları ve kalınlığı değişiklik gösterdiği için daha büyük ölçekli yerlerde kullanılması da mümkün hale getirilmiştir. Sadece endüstriyel kullanım için değil, ev ve günlük yaşamdaki ihtiyaçlar için de tercih edilebilir.

Çift Taraflı Bant Nerede Kullanılır?

Çift taraflı bandın kullanıldığı yerler arasında ambalaj seçeneklerinden duvar askılarına kadar geniş bir liste bulunur. Çift taraflı bant istenilen her yerde kullanılabilir olsa da bazı kısıtlamaları vardır.

Bu kısıtlamalar üzerinde dikkatli işlem yapıldığı takdirde her düzeyde aktif olarak kullanılabilir ve verimli sonuç alınabilir. Çift taraflı bandın kullanıldığı yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Araç tamirinde ve üretiminde kullanıldığı için otomotiv sektörü tarafından tercih edilir.
  • Reklam için basılan afiş gibi ürünlerin büyük ve küçük ölçekli alanların yapıştırılmasında kullanılır.
  • Kumaşları ve kıyafetleri bir araya getirmek için tekstil sektörü içerisinde tercih edilir.
  • Panel, zemin, pencere, kapı gibi bölmelerin birbirine entegre edilebilmesi için özellikle tamir ve inşaat gibi amaçlar doğrultusunda kullanılır.
  • Kırılan ya da parçalanan elektronik cihazları bir araya getirmek için kullanılır.
  • Duvar örtüsü asma, ev içi dizayn ve iç mimarlık için de sık sık tercih edilir.

Çift taraflı bant uygun boyutlarda kullanıldığında her yüzeyde verim alınabilmektedir.

Çift Taraflı Bant Çıkarma Aşamaları Nelerdir?

Çift taraflı bant çıkarmak için gereken aşamalar arasında birçok madde yer alır. Yapışma gücü yüksek olan bu bandı çıkarmak için uygulanması gereken adımlara dikkat edilmelidir. Doğru teknikler kullanıldığı takdirde çift taraflı bant kolayca yüzeyden ayrılır.

Ancak doğru olmayan yöntemler ile hareket edildiğinde çift taraflı bant daha da yapışacak ve çıkarması daha zor bir hale gelecektir. Aynı zamanda iz bırakma riski de bulunur.

Çift taraflı bandı çıkarma aşamaları şunlardır:

  • Bant üzerinde yer alan koruyucu malzeme çıkarılır.
  • Keskin uçlu bir ürün (bıçak, makas, maket bıçağı vb.) ile bandın bir ucundan tutulur ve yavaşça kaldırılır.
  • Yüzeyde kalan yapışkanı çıkarmak için kullanılan güç oranı arttırılabilir.
  • Yüzeyde leke kalmış ise lekeyi çıkarmak için sıcak uygulamaya geçilir.
  • Sıcak uygulamanın ardından ovalayarak ya da bulaşık teli, süngeri gibi malzemeler kullanarak yüzey silinir.

Çift Taraflı Banda Sıcak Uygulama Nasıl Yapılır?

Çift taraflı banda sıcak uygulama yapılması özellikle yapışkan yüzeyde kaldığı zaman önerilir. Çift taraflı bandı çıkarırken yüzeyde yapışkanı kalmış ise bu durumda uygulanabilecek bazı ipuçları vardır. Bu ipuçları arasında sıcak uygulama yapılması yer alır.

Sıcak uygulama yapılırken çoğunlukla saç kurutma makinesi, fön makinesi, ütü ve bunlara benzer malzemeler tercih edilir. Sıcak havanın uygulanması değil de çift taraflı bandın yapışkanı daha güçsüz bir duruma geçecek ve böylelikle kişiler kolaylıkla çift taraflı bandı yüzeyden ayırabileceklerdir.