Silikon Nasıl Çekilir?

Silikon Nasıl Çekilir?

16 March 2021 Tuesday 15:46:08

Silikonun düzgün çekilmesi için yüzeyin ıslak olmaması gerekir. Aksi durumda silikonun atması söz konusu olacaktır. Öncelikle zeminin hazırlanması, sonra gerekli bölgelerde bant çekimi uygulanması gerekir. Bantlar, silikonun dağılmasını engelleyerek daha etkili bir kullanım sunar. Ardından silikon kartuşundan çekim işlemi gerçekleşir. Silikon kartuşlarının tamamında ince uç kullanılır. Bu sayede taşma ya da dağılma sorununun ortaya çıkması engellenir. Silikon çekme işlemi sonrasında bantların çıkarılması sağlanır.

Silikon Çekiminde Zemin Nasıl Hazırlanır?

Silikon kullanımında zemin özellikleri şu şekilde olmaktadır:

  • Gerekli malzemeler yanınızda bulunmalıdır. Silikon tüp, metal silikon tabancası, falçata ve maskeleme bandı yanınızda olmadan silikonu açmayın.
  • Yüzeydeki silikonu başlamadan önce temizleyin. Eğer silikon uygulaması yapacağınız yüzeyde daha önce silikon uygulaması bulunuyorsa, yüzeyin önceki silikonlardan kurtulması gerekir.
  • Yüzeyde herhangi bir yağ ya da kir bırakmayın. Aksi halde silikon tutmayacaktır. Aynı zamanda bu yüzeylerde tutan silikonda, kirli ve tozlu bir görünüm meydana gelebilir.
  • Silikon sökmek için özel yapı malzemeleri kullanın. Bu yapı malzemeleri sayesinde silikonun yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Silikon Kullanımında Bant Çekimi

Silikon kullanırken bant çekmek dağılmayı ve bulaşmayı önler. Daha etkili bir kullanım avantajı sunar. Silikon uygulanacak yüzeyde, silikon altı ve silikon üstü olmak üzere her iki tarafa bant çekilmesi gerekir. Bu sayede uygulamadan sonra en az dağınıklık ortaya çıkar ve temizlenecek alanın daraltılması sağlanır.

Silikon Tüpü Nasıl Kullanılır?

Silikon tüpünün kullanımı uygulama yapılacak alana göre değişiklik göstermektedir. Alan genişliğine göre sivri uçlu silikonun 45 derecelik açıyla kesilmesi gerekir. Hazırlanan ucu kesilmiş tüp, silikon tabancasına yerleştirilir. İlk defa kullanılacak silikon tabancalarında, akış hızının görülmesi için bir kap içerisinde deneme yapılması daha uygun olacaktır.

İşlem Yapılacak Bölgede Silikonun Uygulanması

Silikonun işlem bölgesine uygulanması sırasında akış hızı kontrol edilmiş olmalıdır. Aksi halde dağılma ve yayılma sorunu ortaya çıkabilir. Tüm çalışma 45 derecelik açıyla gerçekleştirilmelidir. Bu sayede işlem sırasında daha iyi bir görme açısı yakalanmış olunur. Silikon akışkan ancak yoğun bir maddedir. Bu nedenle acele etmeden uygulanır. Yavaş hareketlerle, tek seferde çekiş işleminin gerçekleşmesi gerekir.