Poliüretan Köpük Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Poliüretan Köpük Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

12 March 2021 Friday 10:52:02

Poliüretan köpüğün kullanımı çatlakların onarılması alanında etkilidir. Havada bulunan nem ile hacmi artar. Uygulandığı yerde genleşerek bölgeyi kapatır. Su geçirmez bariyer olarak kullanılabilir. Poliüretan köpük kullanımından sonra sürüldüğü yerde hacmini arttırır. Kapı ve pencere tamiratında ve montajında kullanılır. Üstün yapıştırma kuvvetine sahiptir. Bu nedenle uygulandığı yüzeylerden çıkması söz konusu olmaz.

Poliüretan Köpük Nerelerde Kullanılır?

Poliüretan köpük kullanımı, kapı ve pencere monte edilmesinde, dış cephelerde yapıştırma ya da dolgu malzemesi olarak gerçekleşir. Nem ile kürleşmesi sayesinde ortamda rutubet oluşumunu azaltır. Etkin kullanımında ömürlük bir yapıya sahiptir.

Poliüretan Köpük Çeşitleri Nelerdir?

Poliüretan köpük türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Apel Profesyonel Köpük: Tabanca ile uygulanır. Ortamdaki nemi kullanarak daha geniş yüzeylere yayılır. Etkili bir dolgu malzemesidir. Nem ile kürleşerek yalıtım sağlar.
  • Apel Poliüretan Köpük: Dolgu malzemesi olarak kullanılmasının yanında, yapıştırıcı olarak da görev alır.
  • Apel Mega Köpük: Özel bir formüle sahiptir. Tek komponentli bir yapıdadır. Aynı anda hem dolgu hem yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. (Yüksek verimi sayesinde 9 kapı yapılabilir diyebiliriz. 60 litre ibaresini kullanılabilir)
  • Apel Mantolama Köpüğü: Dış cephede sürekli olarak su ve nem ile yüz yüze gelmeye uygundur. Kolay bir şekilde yapışır, zorlukla çıkar. Kullanımı etkilidir. Nem ile hızla kürleşir.
  • Apel Emniyet Valfli Köpük: Tek komponentli yapıya sahiptir. Dolgu ve yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. (özel valf sistemi ile tekrar tekrar kullanabilir bunu vurgulamalıyız.)
  • Apel Kapı ve Pencere Köpüğü: Tek bileşenlidir. Ev içi kullanıma uygundur. Düşük genleşme payı sayesinde nem ortamında çatlama ya da genişleme yapmaz. Tek seferlik sürüşten sonra kusursuz yapışır. Genleşme katsayısının düşük olması sayesinde kullanımı sırasında üzeri boyanabilir.
  • Apel Kışlık Köpük: Soğuk havalarda kullanıma uygundur. Özellikle soğuk bölgelerde dış cephe ya da ev içi kullanımda yer alır. Kış şartlarında ortamdaki nemi çekerek rutubet oluşumunu engeller.
  • Apel B2 Yangına Dayanıklı Köpük: Yanmayı önleyen bir yapıya sahiptir. Tek komponentli bir yapıdadır. Tüm bu Poliüretan köpük türleri, Beta Kimya tarafından satışa sunulmuştur.