Pas Sökücü Sprey Nedir?

Pas Sökücü Sprey Nedir?

08 March 2021 Monday 14:39:29

Pas sökücü spreyin tanımı metal yüzeylerde paslanma önleyici ve nem uzaklaştırıcı olarak yapılır. Eskimiş metal parçaların ve toksik pas problemlerini ortadan kaldırma konusunda etkili ürünlerdir. Korozyon tabakası, hem görsel olarak metal bölümün rahatsız edici bir hal almasına neden olur, hem de kullanım sırasında işlevsiz hale gelmesine yol açar. Pas sökücü sprey ya da pas sökücü yağlayıcı olarak farklı şekillerde kullanılabilir.

Pas Sökücü Sprey Hangi Alanlarda Kullanılır?

Pas sökücü spreyin kullanım alanları korozyon görülen hemen her ortamdır. Metallerin üzerinde havadaki nemden kaynaklanan korozyon kütlelerinin oluşması durumunda ürünün kullanımı gerekmektedir. Oksitlenme sonucu meydana gelen pasın sökülmesi ve sonrasında yerine pas oluşmaması için gerekli altyapının sağlanması, bu spreylerle gerçekleşmektedir.

Pastan kaynaklanan çalışma bozukluklarının önlenmesinde kullanılır. Çalışma aksamının pastan kaynaklanan bozukluklarında ve metali boyaya hazırlama aşamasında kullanılır. Pastan arınan metal aksam, yeniden çalışmaya başlar.

Pas Sökücü Sprey Kullanımı Neden Önemlidir?

Pas sökücü sprey kullanımının önemi aksamın tekrar çalışmaya başlaması açısından önem taşır. Metalin maruz kaldığı şartlar, pasın ilerleyerek korozyon ya da oksit oluşturup oluşturmayacağını belirler. Metallerin boyasız şekilde nemli alanda bulunması durumunda ortaya çıkar. Metal üzerinde ortaya çıkan pas, genellikle yüzeyin tamamını kaplar. Pasın kabuk tabakası şeklinde ortaya çıkması, ağır pas sökücü sprey kullanılmasını gerektirebilir. Metal montajlarında ya da makine montaj araçlarında sıklıkla görülür. Montaj sırasında makinenin zorlanmasına bağlı olarak çatlaklar ortaya çıkması, dolayısıyla bu çatlaklardan pas meydana gelmesi durumu, derin pas tabakalarının oluşmasına yol açabilir.

Apel BK-10 Pas Sökücü Spreyin Kullanımı

Apel BK-10 pas sökücünün kullanım şekli çevreye zarar vermez. Beta Kimya tarafından satışa sunulan bir metal koruma ürünüdür. Metaller üzerinde bulunan pas tabakalarının sökülmesine yardımcı olur. Çatlaklar arasından sızarak pasın derinlere işlemesini engeller. Aynı zamanda koruyucu ve yağlayıcı olarak da kullanılır. Nemli alanda kullanımı yapılacak metal malzemenin pastan korunmasına yardımcı olur. Beta Kimya tarafından satışa sunulan bu ürün, pas tutmamış yüzeylerde de pas sökücü sprey etkisini gösterir. Yüzeyin nemden korunmasını sağlar.