Sprey Dezenfektanının Avantajları Nelerdir?

Sprey Dezenfektanının Avantajları Nelerdir?

29 January 2021 Friday 09:15:36

Sprey dezenfektanının fırsatları, virüslü veya bakterili alanı dokunmadan, uzaktan püskürtme yöntemi ile dezenfekte edebilmek ve dezenfektanı her alanda taşıyabilmektir. Sprey dezenfektanı küçük, orta ve büyük boydaki şişeleri sayesinde çanta içinde her alan taşınabilir. Bu kapsamda sadece eller için değil kapı kolları ve alışveriş arabaları içinde gerekli dezenfektasyon sağlanır. Pratik kullanımı yanında mikrop ve virüsleri saniyeler içinde öldürme etkisine sahiptir.

Sprey Dezenfektanı Çeşitleri Nelerdir?

Sprey dezenfektan türleri şu şekilde sıralanır:

  • El için sprey dezenfektanları,
  • Cisim yüzeyleri, araba için sprey dezenfektanları,
  • Parfüm kokulu sprey dezenfektanları,
  • Antiseptik ve antibakteriyel sprey dezenfektanları,
  • Alkol bazlı ve etenollü sprey dezenfektanı,

Bu tip dezenfektanların tümü ile çevrede yer alan virüs ve bakterilere karşı saniyeler içinde koruma sağlanır.

Sprey Dezenfektan Nasıl Kullanılmalı?

Sprey dezenfektan kullanmak için el tipi bir dezenfektan ise doğrudan avuç içlerine, elin ters tarafına sıkılmalı, parmak aralarını da temas sağlanacak şekilde ovulmalıdır. Bu işlem dezenfektanı sıktıktan hemen sonra yapılmalı ve virüsleri öldürmede en etkili olan il 3 saniye içinde eller ovuşturulmalıdır.

Yüzeyler için özel olarak üretilen sprey dezenfektanı ise kapı kolu, tezgah, alışveriş arabası, ayakkabılık gibi farklı eşyaların yüzey alanlarına doğrudan sıkılır. Her iki tipin kullanımında da ürünün üzerinden yazan son tarih bilgisi dikkate alınmalıdır.

Asansör Sprey Dezenfektanı Nedir?

Asansör sprey dezenfektanı, asansörlerde herkesin defalarca değdiği yerleri dezenfekte etmek için kullanılan alkol ve etenol bazlı dezenfektanlardır. Burada dezenfekte etkisinin en yüksek oranda sağlandığı bileşenler formüle eklenmiştir. Özellikle birçok kişi tarafından defalarca basılan asansör düğmeleri üzerine doğrudan sıkılarak kullanılır. Uygulama ardından birkaç saniye beklenmeli ve düğmelere bu süre ardından dokunulmalıdır. Sprey özellik sayesinde virüsleri saniyeler içinde imha ederek uçucu hale gelir. Yüzeylerde iz bırakmaz.

Sprey Dezenfektanı Ne Sıklıkta Kullanılmalı?

Sprey dezenfektanı kullanma sıklığı eller için aşırıya kaçılmamak kaydı ile her gün, yüzeyler için ise tercih edilen her an şeklinde belirlenir. Özellikle el sprey dezenfektanlarının alkol bazlı seçeneklerinin kullanılması bir bağımlılık halini almamalıdır. Evde her an her yere dokunulduğunda değil sadece dışarıda gerekli alanlara dokunma işlemi ardından kullanılması tercih edilir. Alkolün sürekli olarak cilt ile temas etmesi her koşulara zararlıdır.

El Sprey Dezenfektanlarının Kokuları Neler?

El sprey dezenfektanı kokuları şu şekildedir:

  • Limon,
  • Lavanta,
  • Çilek,
  • Kavun,
  • Portakal
  • Yeşil elma,
  • Nane,
  • Gül,

Bu koku esanslarını içeren ve alkol kokusu yerine parfüm etkisi sunan el sprey dezenfektanı çeşitleri ile virüsler öldürülürken, güzel kokulu ellere sahip olunur.

Sprey Dezenfektanı Nereden Alınır?

Sprey dezenfektanı alım yerleri, eczaneler ve internet üzerinde yer alan medical ürün satış siteleridir. Bu iki farklı seçenek üzerinden el, yüzey, asansör, için uygun olan sprey dezenfektanı çeşitleri rahatlıkla satın alınır.