Sıvı Çivi/ Montaj Yapıştırıcıyla Yapabileceğiniz 5 Dekoratif Fikir

Sıvı Çivi/ Montaj Yapıştırıcıyla Yapabileceğiniz 5 Dekoratif Fikir

21 October 2022 Friday 14:39:44

Olduğumuz ortamların havasını değiştirmek için bazı dekoratif fikirler üretebiliriz. Bu fikirleri genellikle usta çağırmadan ve matkap, çivi gibi materyallerle uğraşmadan daha pratik ürünlerle gerçekleştirmek isteriz. Bu pratikliği size sağlayacak APEL PUR Montaj Yapıştırıcı ile hayata geçirebileceğiniz 5 dekoratif fikri sizlerle paylaşmak istedik.

Duvarınıza Raf Sabitlemek:

Evimizin, ofisimizin duvarları gözümüze boş geldiğinde ilk aklımıza gelen boş kısmı bir rafla değerlendirmeyi düşünmek. Fotoğraflarımızı veya dekoratif ürünlerimizi sergilemek için de bize geniş bir alan sağlayacaktır. Rafı duvara sabitleme işinde ise genellikle duvara minimum zararı vererek veya zarar vermeyerek sabitlemek isteriz. Duvarı delmekle, çivileri sabitlemekle uğraşmak yerine APEL PUR Montaj Yapıştırıcı sayesinde delmeden ve zarar vermeden sabitleyebiliriz. Duvarda rafı sabitlemek istediğimiz bölgeye belirli bir miktarda yapıştırıcımızı sıkıp rafı üzerine koyduktan sonra bir süre üzerine bastırmamız rafımızın duvara sabitlenmesini sağlamış olacaktır.

Aynalarımızı Sabitlemek:

Evimizin hem büyük gözükmesini sağlayan hem de her baktığımızda dekoratif anlamda gözümüze güzel gözükmesini sağlayan dekoratif aynaları sabitlemek bazen bizlere sorun yaratabiliyor. Yapısından dolayı kırılgan olması ve çivi gibi ürünlerle sabitlenmesi de bu sorunlardan bazıları. Ortama zarar vermeden ve en sağlıklı şekilde sabitlemek için montaj yapıştırıcısından faydalanmak doğru bir tercih olacaktır.

Süpürgelik Sabitlemek:

Duvar kenarına ve kapı eşiğine sabitlenen süpürgelikler zamanla zarar görebiliyor. Özellikle kapı eşiğindeki süpürgelikler kullanımdan dolayı kolaylıkla deforme olabiliyor. Görsel olarak da hoş durmayan deforme olmuş süpürgelikleri sabitlemek için montaj yapıştırıcımızı gerekli alana dikey bir formda sıktıktan sonra kapı eşiğinde veya duvarda bulunan süpürgelik kısımlarına sabitlememiz yeterli.

Tablo Sabitlemek:

Birbirinden güzel tablolardan birisini duvarımızda görmeyi hepimiz isteriz. Ama tablonun büyüklüğü ve çok sayıda olması gibi birçok etken duvarımıza asma aşamasında bize iki kere düşündürüyor. Sabit ve sağlam olmasını istediğimiz için çivi, vidalama gibi seçeneklerde materyal miktarı da artıyor. Bu durumda pratik olmamasıyla beraber duvarın formunu bozmamıza da sebep oluyor. Delme işlemi gerektirecek sabitleme yöntemleri yerine yapıştırıcı tercih etmemiz her anlamda işimizi çok daha kolay gerçekleştirmemizi sağlayacaktır. Tek yapmamız gereken temiz ve pürüz sorunu olmayan duvarınıza tablonuzu sabitleyecek miktarda ve boyutta yapıştırıcınızı uygulayıp tablonuzu üzerine bastırmak.

Seramik Duvar Taşlarını Sabitlemek:

Duvarlarımızın duruşunda büyük bir fark yaratan dekoratif amaçlı seramik duvar taşlarını sabitleme aşamasında güvendiğimiz ve sağlam bir yapıştırıcı kullanmamız gerekir. Uzun süreli kullanımlara dayanıklı yapışkanları tercih ederken dikkat etmemiz gereken noktalar. Suya dayanıklı olması, dikey yüzeylerde akma yapmaması ve tutuculuğu gibi detaylara dikkat etmeliyiz. Sonrasında yapmamız gereken tek şey taşımızın tasarımının nasıl olacağına karar vermek. Temiz duvar yüzeyine seramik taşlarımızı rahatlıkla yapıştırabiliriz.