Ahşap Tutkalı İle Yapabileceklerinize Şaşıracaksınız

Ahşap Tutkalı İle Yapabileceklerinize Şaşıracaksınız

21 July 2022 Thursday 14:50:47

Ahşap tutkalı, ahşap bazlı ürünlerin birbirlerine sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlayan özel formüle sahip bir yapıştırıcı türüdür. Günümüzde ahşaptan yapılmış mobilya, sandalye veya mutfak takımlarının yapılmasında/döşenmesinde sıkça kullanılan bir üründür.

Peki Tam Olarak Ahşap Tutkalı Nedir?

Ahşap yapıştırıcılar, viskozitesi (akışkanlığa karşı verilen direnç) özel olarak ayarlanan formülleriyle ahşap maddelerin birbirlerine yapıştırılmasını sağlayan endüstriyel ürünlerdir. Tutkal olarak da adlandırılırlar. Birden fazla çeşidi bulunan ahşap tutkallar mobilya ve aksesuar parçalarının kullanışlı şekilde yapıştırılması için ihtiyaç duyulan bir üründür. Katı ve sıvı halde bulunabilen

Siz bu kullanışlı ürünle neler yapabilirsiniz? Gelin madde madde bunu inceleyelim:

  • Evde Maket Yapımı: Pandemi döneminin bize kazandırmış olduğu hobilerden biri de maket yapımıdır. Bir çoğumuz kısıtlamalar varken kendimize yeni uğraşlar katmaya çalıştık. Bu uğraşlar neticesinde ahşap tutkalı kullanarak maket uçaklar, gemiler, heykeller hatta ülkelerin sembolik anıtlarını bile yapabilir olduk. Özgürlük Heykeli’ni ahşap tutkalıyla evinizde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.
  • Sandalye ve Masa: Genelde yazlık beldelerde daha sık kullanılan ahşap mobilyaların herhangi bir kırılma durumda en iyi dostu yine ahşap tutkalları olacaktır. Mobilya ve sandalye yapıştırma konusunda önerimiz APEL D3/D4’dir. Profesyonellik ve yüksek kalite arayanları tercihi olmaya devam edecektir.
  • Sandal Yapımı: El yapımı göz nuru balığa çıkmak için hazırladığınız sandalınızı oluştururken de ahşap tutkalını kullanabilirsiniz. Bu sefer önerimiz Apel Ekspress Marin Tutkal olacaktır. Denizcilik endüstrisinde adın da söz ettirmiş bir tutkaldır. Hem güçlü hem de uzun ömürlüdür. Bu da onu ergonomik bir ürün haline getirmiştir.
  • Mimarlık Öğrencilerinin En İyi Dostu: Mimarlık öğrencileri tam olarak ne demek istediğimi çoktan anladı bile. Her dönem hazırlamış oldukları maketlerde sık sık kullanmak zorunda kaldıkları bir üründür. Hızlı ve güçlü olmasının yanında ekonomik olması da gerekmektedir. Bu konuda yine tercih APEL D3/D4’dir. Ahşap maddelerin birbirine sorunsuz ve güçlü yapışması konusunda kullanıcılarının her zaman yanında olmuştur. Öğrencilerin ve mimarların da sıkça tercih ettiği bir ürün konumuna gelmiştir.

Ahşap tutkalının birbirinden farklı kullanım alanları yukarıdaki gibi özetlenmiştir. Her durum için Beta Kimya A.Ş. bünyesinde o duruma özgü ahşap tutkalı mevcuttur. Tüm ürünlerimize göz atıp size uygun olan yapıştırıcıyı aralarından seçebilirsiniz.