Bantla Ve Rahatla!

Bantla Ve Rahatla!

12 May 2022 Thursday 13:29:43

Bantlar hepinizin bildiği üzere günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Onları şu an saymakla bitiremeyeceğimiz birçok durumda kullanıyoruz. Ancak durumların değişebileceği gibi bantlarda değişiyor değil mi? Sıkıntı yok, BETA KİMYA var. Sizlere bu durumlara hemen çözüm üretmeniz için 35 yıldır harıl harıl çalışıyor, üretiyoruz ve bunun bir örneği de Apel Maskeleme Bandı. Peki bu nedir, ne işe yarar, nerede kullanılır diye soruyorsunuz sanırım, öyleyse hadi gelin bir inceleyelim ve bu sorulara bir cevap bulalım.

Nedir bu Apel Maskeleme Bandı ve Ne işe yarar?

Apel maskeleme bandı için teknik meselelere gelmek gerekirse:

  • Apel Maskeleme Bandı farklı yüzeylere kolaylıkla yapışabilen, kâğıt malzemeden yapılmış, esnek bir bant çeşididir. Kâğıt bant olarak da adlandırılır.
  • Birçok yüzeyde ısıya dayanıklı yapısı sayesinde maskeleme, koruma sağlama amacıyla kullanılır.
  • Boya, badana ve mastik uygulaması gibi işlerde, boyanması ya da kirlenmesi istenmeyen yüzeylere yapıştırılır ve maskeleme yapar. Ancak dekoratif uygulamalarda usta ellerin tercihidir.
  • En önemli özelliklerini ise eğilip bükülebilen yapıları sayesinde istenilen şekli alabilmesini ve yapıştırıldıkları yüzeylerden iz bırakmadan, kolay şekilde sökülebilmesidir.
  • Çok güvenilir ve pratik bu ürünün soğuğa dayanıklı olanları da üretilmektedir.

Apel Maskeleme Bandı Nerede Kullanılır?

Apel Maskeleme Bandı yukarda saydığımız sayısız özelliği sayesinde tüketicilerin ilk tercihi oldu bile. Ancak kullanım alanları sadece boya badana işleriyle kalmıyor. Apel Maskeleme Bandı otomotiv ve mobilya sektöründe de maskeleyici veya koruyucu olarak görev alıyor.

Otomobil Sektöründe kullanımı 80 dereceye kadar dayanıklılığı sayesinde parçaların fırınlanarak boyanma uygulamasında boyanmaması ve zarar görmemesi gereken yerlere yapıştırılır.

Mobilya sektöründe ise bantların vernik, tiner gibi kimyasallara dayanıklı olması istenir. Vernikleme ve süsleme işlemlerinde korunması gereken yerlerin üzerini örtmek için kullanılır.

Bir de Örnek Üzerinde Apel Maskeleme Bandı'nı Görelim!

Şimdi de bir duvar boyama işinde Apel Maskeleme Bandı nasıl kullanılır adım adım görelim ve inceleyelim:

  1. Öncelikle alanının tamamen temiz ve kuru olmasına özen gösteriyoruz.
  2. Boya yapacağımız duvarın tavanla birleşen kısmına bantımızı bir ucundan tutarak dikkatli biçimde, şerit halinde yapıştırıyoruz.
  3. Duvarımızı bant üzerine taşırmakta sıkıntı yaşamadan, rahatlıkla boyuyoruz
  4. İşlemimiz bittikten sonra Apel Maskeleme Bandı’nı bir ucundan tutarak yavaşça ve tek parça halinde çekiyoruz.

Kalıntı bırakmadan çıkan Apel Maskeleme Bandı gözünüze zevk, işinize rahatlık sağladı bile!