Apel Poliüretan Köpük- Nedir ve Nerede Kullanabilirim?

Apel Poliüretan Köpük- Nedir ve Nerede Kullanabilirim?

17 January 2022 Monday 14:41:48

Poliüretan bir çeşit polimerdir. Havadaki nemin temasıyla beraber sertleşir ve beraberinde sert ve köpüğümsü bir hal alır. Bu oluşan yeni ürüne ise poliüretan köpük adı verilir. Halk arasında montaj köpüğü, sprey köpüğü ya da inşaat köpüğü olarak da bilinir. Apel Poliüretan Köpük sizlere bu gibi kullanım sahalarında uygulayabilmeniz için BETA KİMYA tarafından üretilmiştir.

Apel Poliüretan Köpük ’ün Özellikleri

Apel Poliüretan Köpük -40 ila +90 derece arasındaki sıcaklığa dayanabildiği için iyi bir yalıtım malzemesidir.

-Sertleşmesiyle beraber güçlü bir form aldığından suyu ve ısıyı yalıtır ve her hava koşuluna dayanıklıdır. Ayrıca sesi de yalıtmaktadır.

-Süngerimsi köpük halinde olmasından boyanabilir, üzerine alçı yapılabilir veya kesilebilir.

-Kimyasal yapısının yatkın olması sebebiyle poliüretan köpük hemen hemen her yüzeye yapışabilir.

Apel Poliüretan Köpük’ ün Kullanım Alanları

-Apel Poliüretan Köpük ’ün çok işlevli kullanımı hayatımızda giderek yaygınlaşıyor. İnşaat ve mobilya sektöründe oldukça yaygın kullanılan bu ürün, tekstil, ısı yalıtımı, medikal ve otomotiv sektöründe de dolgu ve yapıştırıcı işleviyle kullanılıyor. İnşaat sektöründe en önemli rolü kapı ve pencere montajı, elektrik ve boruların izolasyonudur.

-Sağlam bir yapıştırıcı görevi gören poliüretan köpüğün diğer önemli özelliği de ses, ısı ve su yalıtımıdır. Bu sebeple tavan ve kat aralarında; tekne ve bot gibi araçlarda ses ve su yalıtımında akla gelen ilk üründür.

Köpüğü kullanırken hassas yüzeylere, giysilere ve boyalı yüzeylere temasından kaçının. Emici yüzeye bulaşan köpük kalıntıları kalıcı olarak iz bırakabilirler.

Neden BETA KİMYA Poliüretan Köpük kullanmalıyım?

-Apel Poliüretan Köpük işlevselliği ve dayanıklılığı ile ön plana çıkar. Çok fazla yüzeyde yapıştırıcı olarak kullanılabilen Apel Poliüretan Köpük ısı, ses ve su yalıtımında usta ellerin ilk tercihidir. Ayrıca Apel Pu Köpük Temizleyici ile temizlik kolayca yapılabilir.

S.S.S. (Sıkça Sorulan Sorular)

Apel Poliüretan Köpük’ü Nasıl kullanılırım?

1) Her işlemden önce olduğu gibi uygun eldiven ve gözlükle güvenli çalışma ortamı sağlanır.

2) Poliüretan köpük kullanılacak ahşap, beton veya metal yüzey kirden arındırılır. Hızlı sertleşme isteniyorsa yüzey biraz suyla ıslatılabilir.

3) Sızdırmaması için köpük tabancaya boşluk kalmadan yerleştirilir (yalnızca tabancalı köpükler için).

4) İyice çalkalandıktan sonra, teneke başaşağı çevrilir uygulama aşağıdan yukarıya doğru yüzeyle arasında boşluk kalmayacak şekilde kullanılır.

5) 8-10 dakika sonra kurumaya başlayan poliüretan köpük, 2 saatte tam olarak sertleşir.

Apel Poliüretan Köpük’ü Nasıl temizlerim?

Apel Poliüretan Köpük en kolay kurumadan temizlenir. Kendisine özel temizleyicilerle rahatça temizlenebilen köpük hiç kalıntı bulunmadan yüzeyden arındırılabilir. BETA KİMYA Apel Pu Köpük Temizleyici buna en iyi örnektir. Kurumuş köpükse ancak bıçak ile kesilerek temizlenebilir.