Hotmelt (Boncuk Tutkallar) Nedir?

Hotmelt (Boncuk Tutkallar) Nedir?

29 April 2021 Thursday 15:25:26

Hotmelt boncuk tutkal, düşük orta hızlı ya da hızlı kenar bantlama makinelerinde özel olarak kullanılabilecek bir yapıştırıcı türüdür. Düşük, yüksek ve orta viskozitede olan bu ürün EVA esaslı kenar bantlama yapıştırıcısı olarak kullanılabilir. Akrilik kenar bantları için uygun olmasa da geniş kullanım alanının yanı sıra ekonomik bir kenar bandı tutkalı olarak nitelendirilebilir.

Boncuk tutkallar düz kenar bantlama işlemlerinde en etkili sonuçları verecek bir yapıştırıcıdır. Ayrıca 90 derece sıcaklığa kadar dayanıklı bir üründür. Çok hızlı bir şekilde yapıştırma işlemi yapılacak çalışmalarda Hotmelt tutkallar kullanılabilir. Kolay kullanıma sahip bu ürün düz kenar bantlama, kaplama ve büyük yapıştırma işlemlerinde kullanılabilir. Bunun yanında elle çalışan makinelerde de kullanılabilecek bir üründür.

Hotmelt (Boncuk Tutkallar) Özellikleri Nelerdir?

Hotmelt (Boncuk Tutkallar) genellikle kenar bantlama makinelerinde kullanılan ürünlerdir. Bu güçlü ve işlevsel yapıştırıcıların temel özellikleri şu şekildedir; •    Boncuk tutkallar kokusuz bir üründür. •    Tercih edilebilecek en ekonomik yapıştırıcılar arasındadır. •    Yapışkan olmayan yüzeylerde kullanılabilir. •    Uygulaması son derece pratik ve kolaydır.

  • Çevre dostu bir malzemedir ve çevreye hiçbir zarar vermez.
  • Hızlı yapışma süreci olması gereken çalışmalarda en işlevsel tutkal türleri arasındadır.
  • Düz kenar bantlama, büyük yapıştırma ve kaplama işlemlerinde kullanılan yerli ve yabancı tüm kenar bantlama makinelerinde kullanılabilecek şekilde tasarlanmaktadır. Merdaneli tutkal sürme makinelerinde de kullanılabilir.
  • Yavaş çalışan makinelerde de işlevsel bir yapıştırıcı olarak kullanılabilir.
  • Natürel renge sahiptir ve ideal ısı mukavemeti sağlar.

Hotmelt (Boncuk Tutkallar) Kullanım Alanları Nelerdir?

Hotmelt boncuk tutkallar yerli ve yabancı her modelde ve türde kenar bantlama makinelerinde kullanılabilir. Bu ürünler manuel çalışan makinelerde de uygulanabilir. Polyester, PVC, ABS, HPL ve melamin özelliğe sahip kenar bantlarının yapıştırılmasında etkili sonuçlar ortaya koyar. Boncuk tutkalın akrilik kenar bantları için kullanılması önerilmeyen bir ürün olduğunu unutmayın. Boncuk tutkallar laminat ve masif kenar bantlarına ait otomatik kenar bantlama makinelerinde de kullanılabilir. Ayrıca MDF ve sunta gibi panel levha kenarlarını yapıştırırken de etkili sonuçlar sağlayabilir.