Beyaz Tutkal Nedir? Neleri Yapıştırır?

Beyaz Tutkal Nedir? Neleri Yapıştırır?

26 April 2021 Monday 17:28:31

Beyaz tutkal, genel amaçlı yapıştırma işlemleri için farklı alanlarda ve malzemelerde kullanılabilecek bir üründür. Genel olarak parke, masif ürünler ve ahşaptan yapılan ürünlerin yapıştırılması sırasında beyaz tutkalı kullanabilirsiniz. Bunun yanında beyaz tutkal dolgu amaçlı olarak da şık bir seçim olacaktır.
Kullandığınız alanlarda beyaz tutkal yüzeye çok güçlü bir şekilde etki eder. Bu sayede kullandığınız her alanda güçlü yapıştırma sağlayarak etkili sonuçlar ortaya çıkarır. Sağlam yapısının yanında beyaz bir film tabakası görünümüyle estetik bir alan yaratır. 
Beyaz tutkalın en önemli özelliği bakteriyel bozulma ya da küflenmeye karşı koruyucu bir etki sağlamasıdır.  Bu özelliği sayesinde hijyenik bir kaygıyla uygulayanlara doğru çözümler sunar.

Beyaz Tutkal Özellikleri Nelerdir?

Beyaz tutkal düşük ve orta vikoziteye sahip bir üründür. Ayrıca pembe ya da beyaz renkte tercih etme seçenekleriniz bulunur. Bu ürün uygulandıktan sonra kürleşme yaşadığında beyaz veya pembe bir film tabakası oluşturacaktır.
Çok yüksek nemli alanlarda üstün yapışma özelliği sayesinde verimli bir kullanım vadeder.  Beyaz tutkalın içinde küfe ve bakteri gibi organizmalara karşı özel koruyucu maddeler barındırdığı için sadece ahşap işlerinde kullanılabilir. Ayrıca beyaz film oluşturan ürünlerde suya dayanım az olduğundan su gören yerlerde kullanılamaz. Ayrıca endüstriyel tesis ve gıda üretim alanlarında da kullanılabilir.

Beyaz Tutkal Neleri Yapıştırır?

Beyaz tutkalın kullanım alanı çok geniştir. Zemin ve zemin üstü birçok alanda kullanılabilir. İç ve dış mekanlarda yer alan ürünlerde kuruyunca şeffaflaşan beyaz tutkalı hiç tereddüt etmeden kullanabilirsiniz. Masif ahşap, sunta ve MDF gibi malzemelerde soğuk pres ve işkence ile birbirine yapıştırılmasında işlevsel yapıştırma performansı gösterir. Beyaz tutmalı tüm mobilya tamirat işlerinizde de yüksek yapışma performansı ve sağlam yapısı sayesinde kullanabilirsiniz. Kalıp üretimi yapan işletmeler için de ahşap kalıp yapımı işlemlerinde de etkili sonuçlar sağlayacaktır. Ayakkabı ökçesi imalatı sırasında soğuk pres uygulamalarında da tercih edilebilir. Ayrıca MDF kalınlaştırma çalışmalarında da beyaz tutkalın sağlam yapısına her zaman güvenebilirsiniz.