Ahşap ve Hobi Tutkalı Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ahşap ve Hobi Tutkalı Hangi Alanlarda Kullanılır?

09 January 2020 Thursday 16:06:03

Ahşap ve Hobi Tutkalı kullanım alanları, mobilya endüstrisi başta olmak üzere pek çok yerde karşımıza çıkmaktadır. Ahşap, kumaş, ve kendin yap ( DIY) uygulamalarında üstün yapıştırma gücüne sahip Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı, D3 normunda ve su bazlı bir PVAc. tutkalıdır.

PVAc. yapıştırıcılar sektörde plastik tutkal adıyla anılmaktadır. Polyvinyl acetate olarak tanımlanan plastik tutkallar pek çok farklı alanda kullanılabilen en yaygın tutkal çeşididir. Bu tür tutkallar suni reçine olup üretiminde su, kömür, kireç ve sirke asidi gibi maddeler kullanılarak kimyasal yollarla elde edilmektedir. Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı da bu tutkal türü içerisinde yer alan kaliteli ve oldukça güçlü bir yapıştırıcıdır. Su geçirmez özelliği sayesinde pek çok farklı kullanım alanına sahiptir.

Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı Kullanım Alanları

Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı kullanım yerleri ilk etapta mobilya sektörüdür. Bu tutkallar hem sektör içinde her türlü atölyede hem de hobi amaçlı projelerde kullanılmaktadır. Özellikle son yıllarda öne çıkan kendin yap uygulamalarında da tercih edilen Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı kendine has özellikleri ile projelerin neresinde kullanılırsa kullanılsın etkili ve sağlam bir yapıştırma elde edilmesini sağlamaktadır.

Günümüzde oyuncak imalatında, öğrencilerin el işi derslerinde aldıkları ev ödevlerinde, projelerde ve atölye işlemlerinde Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ayrıca slime yapımında, maket, model ve proje çizimlerinde de etkili olmaktadır. Ayrıca ev aksesuarlarının tadilat ve tamirinde, MDF, sunta, deri, delikli mantar ve benzeri pürüzlü yüzeylerin ideal şekilde yapıştırılmasında da Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı kullanılabilmektedir.

Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı Özellikleri

Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı’nın özellikleri ürünün pek çok farklı yüzeyde kolaylıkla ve işlevsel olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Hızlı kuruma özelliğine sahip olan bu ürün ayrıca kuruduktan sonra da neme karşı dayanıklı, sağlam, şeffaf ve elastik bir film tabakası oluşturmaktadır. Apel Ahşap ve Hobi Tutkalı’nın belki de en önemli özelliği ve kullanıcı dostu olmasının sebebi TS EN71-3 Oyuncak Güvenliği Standardına sahip olmasıdır. Bu sayede hobi, kırtasiye, oyuncak sektörü ve el işi ödevlerinde çocukların ve ebeveynlerin sağlığına zarar vermediği onaylanmıştır. Apel Ahşap ve Hobi tutkalı özellikleri şunlardır:

  • Kokusuzdur
  • Sağlığa zarasızdır.
  • Su bazlıdır
  • D3 normunda, düşük viskoziteye sahiptir.
  • Kuruyunca şeffaflaşır ve suya dayanıklıdır.
  • Neme ve sıcaklığa dayanıklıdır.