Evde Sandalye Nasıl Yapılır?

Evde Sandalye Nasıl Yapılır?

28 April 2021 Wednesday 16:52:13

Evde sandalyenizi kendiniz yapmaya mı karar verdiniz?  Kendi istediğiniz özelliklere sahip bir sandalyeyi kendi imkanlarınızla da evde kolayca yapabilirsiniz. Birkaç saat içinde evde kendi sandalyenizi yapabilirsiniz. Sandalyenizi kendiniz yaparak maliyetleri önemli oranda düşürebilirsiniz. Sandalye yapımı için ayak çubukları, sandalye tutkalı, sırtlık, oturma rayı, çerçeve çıtalar, zımpara, kendinden diş açan vida, tutucu olarak cıvata seti yeterli olacaktır

Evde sandalye yapım adımlarını sizin için bir araya getirdik. Evde sandalye yapmak isteyenler için işte evde sandalye yapım aşamaları;

-Öncelikle ahşap parçaları ölçerek işe başlayın. Daha sonra istediğiniz boyutlarda keserek zımparalama işlemini yapın. Zımparalama işlemi sırasında her bölgesini yaptığınızdan emin olun. 

-Zımpara işleminden sonra sandalyenin sırt ve kullanacağınız koltuğu istediğiniz ölçülerde kesin.

-Belirlediğiniz koltuk ölçülerine uygun şekilde vidalarla destek çubukları kullanarak bağlantıyı oluşturun.

-Ardından sandalye için ön ve arka bacakların desteklerini ayarlayın. Sırt bölgesinde yer alan kısmın bacaklarla bağlantısını sağlayın.

-Bu aşamadan sonra sandalyeniz için arka destekleri ayarlayın. Bu işlem sırasında alt ve üstten bağlantı kurmayı unutmayın.

-Sandalyenizde bir çerçeve ortaya çıkacak. Ortaya çıkan arka ve ön çerçeveyi birbirine bağlayın.

-Ön çerçeveye koltuğu takım ve sırt ya da oturma yüzeylerindeki alanların dışarıdan yapışmaması için ahşap yapıştırıcı titizlikle yapıştırılmalarını sağlayın.

-Sandalyenizi tamamladıktan sonra zımparalayın ve cilalama işlemini yapın.

-Cilalama işleminden sonra sandalyenizin kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra sandalyenizi istediğiniz alanda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sandalye yapımında öncelikle dayanıklı ve kaliteli bir ahşap seçmelisiniz. Sandalye yapımı sırasında kullanacağınız tüm malzemelerin önceden hazır olduğundan emin olursanız işlem sırasında zorlanmazsınız. Sandalyenizde cilalama işlemi yanında özel boyalar ile boyayabilir ve istediğiniz tarza sahip bir sandalye elde edebilirsiniz. Koyu renk bir boya kullanarak ahşabın sıcaklığıyla birlikte modern bir görünüm de yakalayabilirsiniz. Sandalye yapımı sırasında ahşap yapıştırıcı titiz bir şekilde seçilmelidir çünkü sandalyeniz için etkili olmayan bir yapıştırıcı seçerseniz sağlamlık açısından istediğiniz sonuçları elde edemeyebilirsiniz.

Sandalyenizi yaptıktan sonra ister balkonda ister yemek masasında isterseniz de mutfağınızda kullanabilirsiniz. Tercihe bağlı olarak katlanabilir sandalye de yapabilirsiniz.