El İşlerinin Vazgeçilmezi Silikon Tabancası ile Neler Yapılır?

El İşlerinin Vazgeçilmezi Silikon Tabancası ile Neler Yapılır?

02 December 2020 Wednesday 11:02:48

El işlerinde silikon tabancası kullanımı oldukça yaygındır. Ev veya ofis dekorasyonunda fark yaratan aksesuarların yapımında silikon tabancaları sık sık kullanılmaktadır. Özellikle sadece ahşap yüzeylerde değil kağıt, karton, deri, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi pek çok materyalde üst düzey yapıştırma kabiliyeti sunan silikon tabancası, el işlerindeki işlevi sayesinde oldukça popülerdir. Hobi niyetine yapılan dekor ve aksesuarların yanı sıra evde gerçekleştirilen tadilat işlerinde de silikon tabancalarına sık sık ihtiyaç duyulmaktadır.

Silikon Tabancası Nedir?

Silikon tabancası, elektrik bağlantısıyla çalışan ve silikon adı verilen yapıştırıcı maddenin ısıtılıp eritilmesiyle yapışkan bir hale getirilmesini sağlayan basit bir araçtır. Tipik bir tabanca görünümünde olan bu araç pek çok hobi amaçlı yapılan dekorasyon ile aksesuarlarda hayat kurtarıcı rol üstlenmektedir. Birbirinden farklı materyalleri sıkı biçimde yapıştıran silikon tabancaları, uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

Silikon Tabancası Kullanımı

Silikon tabancası kullanımı oldukça basittir. Bunun için silikon mumu tabancanın içine yerleştirdikten sonra tabancanın içine iyice girene kadar tetiğe basmanız gerekir. Tabancayı fişe takarak elektrik bağlantısını sağlayabilirsiniz. Daha sonra silikon mumum tabanca içinde 5 dakika boyunca ısınmasını beklemelisiniz. Tabancanın tetiğine bastığınızda sıcak mum kolaylıkla çıkmaya başladığı durumda uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Malzemeleri birbirine yapıştırmak için silikon tabancasının ucundan çıkan eriyen silikonu yüzeylere yayacak şekilde sürebilirsiniz.

Silikon Tabancası Kullanım Alanları

Silikon tabancası kullanım yerleri oldukça çeşitlidir. İlkokullarda el işi ve iş eğitimi derslerinde de sık sık kullanılan araçlardan olan silikon tabancası kullanım alanları genellikle şunlardır:

  • Ev, iş yeri ve benzer alanlarda yapıştırılacak parçalarda,
  • Cam kenarları, lavabo ve banyo tezgahlarında tamir amaçlı,
  • Cam kenarları, lavabo ve banyo tezgahlarında tamir amaçlı,
  • Ses ve ısı yalıtımı için cam ve kapı aralıklarında,
  • Çeşitli materyalleri birbirine yapıştırmada,
  • Hobi amaçlı aksesuar ve dekor yapımında

Görüldüğü üzere kaliteli silikon tabancasının kullanım alanları oldukça fazladır. Siz de yüzeyleri kolay bir şekilde yapıştırma ihtiyacı duyduğunuzda silikon tabancası kullanımını tercih edebilirsiniz. İnternet üzerinden en uygun fiyatlarla silikon tabancalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.